כשהקשר חורג מספת הפסיכולוג

Ynet+

מתוך הראיון:

“מימוש של אהבה ותשוקה במרחב הטיפולי הוא תמיד מעשה לא ראוי ולא תקין. אני מן הסתם לא יכולה לשלול את האפשרות שמטפל ומטופל ירגישו שזה מאוד מתאים שהם יהיו ביחד, אבל הכרחי לכבד את הנסיבות הייחודיות שהובילו לפגישתם. מטופלים שפונים לטיפול נפשי מפקידים אצלנו את החלקים הרכים ביותר של נפשם, ואסור לנו לעשות שימוש בכך”.

> לראיון המלא

מצב נפשי: קורונה

כאן 11

תוכנית בכאן 11 שעסקה בעלייה הדרמטית בתלונות על קשיים נפשיים בעקבות משבר הקורונה, והציעה דרכי התמודדות מפרספקטיבות טיפוליות שונות.

>  לתכנית בכאן 11

שיחות על מצב הנפש בימי קורונה

סדר יום עם קרן נויבך, כאן רשת ב’

כמה משיחותיי עם קרן נויבך בתוכנית “סדר יום” ברשת ב’, על מצב הנפש של כולנו בימי קורונה. תוך דילוגים בין פסיכולוגיה קוגניטיבית לפסיכואנליזה ובחזרה, קרן ואני לומדות את ההבחנה החשובה בין מה שבשליטתנו ומה שלא, מפתחות חוסן נפשי, ומנסות להבין איך זה קורה שמי שהכי קרוב ואהוב הוא גם מי שהכי מכאיב ושנוא, ומה בכל זאת אפשר לעשות בקשר לזה

המגפה כניסוי חברתי

גלובס

אי שם ב- 2020, התבקשנו להפסיק ללחוץ ידיים, להפסיק להתנשק ולהתחבק, להפסיק לבקר את ההורים המבוגרים שלנו, להפסיק לערוך אירועים חברתיים ותרבותיים... על הסימון של האחר כמקור הסכנה, על טקסי ניקיון שהפכו להרגל מקובל ועוד, בראיון עם גלי וינרב מגלובס.

> לראיון המלא

אהבת-ההעברה-שלנו וגבולותיה

פסיכולוגיה עברית

בעקבות הקלטת ‘המכתב’ כספר קולי בהקראה של יאיר אלדן ושלי, הוזמנתי ע”י ארנון רולניק לפודקאסט הפסיכולוגי העברי (פסיכולוגיה עברית). ניהלנו שיחה פתוחה על אהבה לטיפול, אהבה בטיפול וכוחו של הקול.

לכתוב את מה שלא יעלה על הדעת

בטיפולנט

ראיון בהתכתבות עם עדי כהן (בטיפולנט), כמחווה לתהליך היצירה של ‘המכתב’. הראיון עוסק בעוצמת החיבור בין שתיים, במרחב היצירה ובמרחב הטיפולי. 

> לראיון המלא